Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj zadá centrální zakázku na telekomunikační služby, obce ušetří

08. 11. 2017

Rada Libereckého kraje osloví obce v kraji a nabídne jim společný postup při centralizovaném zadávání chystané veřejné zakázky na dodavatele telekomunikačních služeb. Slibuje obcím zejména vysoké úspory, a to až 70 procent oproti současným nákladům.  Smlouvu uzavře Liberecký kraj s každou obcí, která se bude zadávání účastnit.

„Snahou Libereckého kraje je vyjednat co nejvýhodnější podmínky s kvalitním rozložením telekomunikace. Je šance dosáhnout nižších cen tím, že se navýší objem soutěžených služeb,“ sdělila Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

Předmětem veřejné zakázky budou celkem tři tarify. První nabízí neomezené volání a 10–30 GB dat. Druhý „balíček“ představuje nulový paušál a tzv. minutovou tarifikaci (placení za každou provolanou minutu). Poslední možností je datová SIM s celkem 10 GB dat. Chystané řešení bude zaměřeno i na pevné linky.

Cílem kraje je centrální zakázkou snížit náklady obcí o několik desítek procent. Pokud obce podepíší smlouvy o centralizovaném zadávání, nezavazují se tak zároveň k podpisu smlouvy s dodavatelem telekomunikačních služeb. V praxi to znamená, že obec nebude mít závazky k dodavateli, pokud řešení odmítne například pro nedostatečné pokrytí signálem apod.

Díky centrálnímu zadávání kraj ušetřil v letech 2014–2017 na službách mobilního operátora více jak 50 % svých nákladů na telekomunikační služby. V současné době má Liberecký kraj uzavřenou smlouvu na dobu určitou, a to do srpna 2018.

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624